Esimerkki: Stressipäiväkirja
Tässä käydään läpi yhden esimerkkitehtävän käyttö ja sen vaiheet.
Valitaan ylävalikosta ”Tehtävät”. ”Movendos tehtäväpohjat” näyttää kaikki tehtäväpohjat, joiden perusteella voit luoda omia tehtäviäsi. ”Organisaatiosi tehtäväpohjat” näyttää sinun ja muiden oman organisaatiosi valmentajien luomat tehtäväpohjat. Valitaan ”Päiväkirja”. Päiväkirjan tehtäväpohja aukeaa muokattavaksi.
Tehtävällä on oletuksena nimi ”Päiväkirja”. Tämä on se nimi, jonka valmennettava näkee tehtävänsä otsikkona etusivullaan. Muutetaan nimi paremmin kuvaavaksi Stressipäiväkirjaksi. Lisätään tarkempaan kuvaukseen tietoa tai ohjeistuksia tehtävään liittyen. Tämän jälkeen valitaan kenelle tehtävä annetaan. ”Ryhmät”-valikon avulla voit antaa tehtävän yhtä aikaa koko valmennusryhmällesi. Rastimalla kohdan ”Tallenna myös tehtäväpohjaksi…” viet laatimasi Stressipäiväkirjan kirjastoosi ja voit käyttää sitä myös muiden valmennettavien tehtävänä jatkossa.
Kun täytät tehtäväpohjaa, näkyviin tulee uusia kenttiä. Kaikilla tehtävillä on ajastus. Kalenteripäivät näyttävät aikavälin, jolla tehtävä on voimassa. Voit vaihtaa aikavälin haluamaksesi.
Tehtävillä on myös toistuvuus. Tämä kertoo kuinka usein valmennettavan toivotaan tekevän tehtävän, ja kenttä on tehtävän luontivaiheessa pakollinen. Valitaan ”aina kun haluat”. Tällä valinnalla valmennettava voi täyttää päiväkirjaa milloin haluaa. Eri tehtävillä on eri toistuvuusvaihtoehtoja, ja tehtävän hymynaama huomioi toistuvuussuosituksen. Tehtävillä voi olla seuraavia toistuvuuksia:
”Aina kun haluat”: valmennettava voi tehdä milloin haluaa ja niin monta kertaa kuin haluaa
”Joka päivä”: tehdään joka päivä
”Joka viikko”: joka viikko, lisäksi voi asettaa kuinka monta kertaa viikossa
”Joka viikko määrättyinä päivinä”: haluttuina viikonpäivinä
”Tee ohjelman aikana N kertaa”: tehdään N (vaikkapa 5 tai 7) kertaa valmennuksen aikana. Esimerkki: kokeile spinningiä kolme kertaa. (Matematiikan kielellä N on ”mikä tahansa kokonaisluku” J )
”Määrättyinä päivämäärinä”: tehdään tiettyinä kalenteripäivinä, vaikkapa sulkapalloa 23.4. klo 19
Toista-valinnasta tulee tehtävälle asettaa toistuvuus, muuten tehtävää ei voi tallentaa. ”Tallenna” nappi on sivun alalaidassa.
Tehtäville voi lisäksi asettaa muistutukset. Jos muistutusasetus on päällä, valmennettava saa muistutuksia tehtävästä. Muistutuksiin voi halutessaan kirjoittaa henkilökohtaisen muistutusviestin, esimerkissä ”Muistithan tällä viikolla stressipäiväkirjan”. Muistutukselle voi asettaa haluamansa viikonpäivän ja ajan, esimerkissä muistutus tulee joka perjantai 20:00. Muistutuksia voi olla joka tehtävälle useita. Lisää muistutuksia voi luoda painamalla ”Lisää uusi muistutus” -nappia.
Valmennettava voi myös itse säätää muistutuksia haluamallaan tavalla tai ottaa ne pois käytöstä. Jos valmennettavan käyttäjätiedoissa on asetettu päälle tehtävien sähköpostimuistutus, valmennettava saa muistutukset tehtävistä myös sähköpostiinsa. Sähköpostiviesteissä olevaa linkkiä painamalla valmennettava pääsee tekemään kirjauksia tehtäviinsä.
Useimmissa tehtävätyypeissä valmennettava voi myös muokata ja muuttaa aiempia kirjauksiaan.
Kun tehtävä on tallennettu, se tulee osaksi valmennettavan valmennusohjelmaa ja näkyy asiakkaan näkymässä alla olevan mukaisesti.
Painamalla palkkia valmennettava voi avata tehtävän, merkitä siihen tuloksia, seurata etenemistään ja muokata tehtävän muistutuksia.
Valmentaja pääsee valmennettavansa valmennusohjelmaan etusivun kautta. Etusivulla on lista kaikista valmennettavista. Klikkaamalla palkkia, jossa on valmennettavan nimi, pääsee Asiakassivulle, jossa voi katsoa ja muokata valmennettavan valmennusohjelmaa, tehtäviä ja kalenteria. Luomamme stressipäiväkirja näkyy nyt valmennettavan tehtävänä.