Chat-kanavat

Huom! Erikseen käyttöönotettava lisäominaisuus.

Toiminnallisuus lyhyesti

  • Chat-palveluun voidaan luoda erilaisia palvelukanavia esim. eri ammattiryhmille tai palveluille.

  • Chat-kanavien määrä ja nimet on palveluntarjoajan päätettävissä esim. hoitajachat, lääkärichat, asiakaspalveluchat, psykologichat

  • Kanava voidaan asettaa näkymään vain tiettyjen asiakasyritysten tai työterveyssopimusten asiakkaille esim. lääkärichat kanava ei näy asiakkaille joilla vain lakisääteinen työterveyssopimus. Tai lisäpalveluna myytävä psykologichat näkyy vain tietyn asiakasyrityksen työntekijöille.

  • Jokainen chat-kanava voidaan avata ja sulkea erikseen. Chat-kanavaan voi aloittaa keskustelun vain kun kanava on auki. Ruuhkailmoitus voidaan asettaa päälle kanavakohtaisesti.

  • Chatin voi siirtää kanavasta toiseen

  • Chat-kanava voi näkyä asiakkaalle asointiportaalissa tai chat-kanava voi olla käytössä vain ammattilaisille esim. hoitaja voi siirtää asiakkaan hoitajachatista lääkärichattiin mutta asiakkaat eivät voi aloittaa itse keskustelua lääkärichattiin

  • Jokainen ammattilainen voi itse valita missä chat-kanavissa ammattilainen on läsnä/aktiivinen ja mistä kanavista haluaa saada sähköposti- tai ääni-ilmoitukset

  • Ammattilainen voi avata chat keskustelun vain sellaisesta kanavasta jossa ammattilainen on läsnä.

  • Kun kanavat otetaan käyttöön, kanava toiminto korvaa Pyydä lääkäriä toiminnon. Luodaan Lääkärichat kanava joka ei näy asiakkaalle. Hoitaja siirtää halutessaan chatin lääkärichat-kanavaan

Chat-kanavien tiedot ja oman tilan hallinta

Chat päivystysjono-näkymän yläreunassa näkyy kunkin chat-kanavan olennaiset tiedot:

  • chat-kanavan nimi sekä tila (Avoinna, Suljettu, Ruuhkailmoitus).

  • ammattilaisen oma tila kanavassa (Aktiivinen/inaktiivinen) sekä haluaako ammattilainen saada sähköposti- tai ääni-ilmoitukset uusista tapauksista.

  • Asetukset (ratas) ikonia klikkaamalla pääsee muuttamaan omia asetuksia kanavassa. Katso seuraava kuva

Ammattilaisen omat asetukset avautuu kanavan asetukset (ratas) ikonia painamalla

Chat näkymän suodatukset ja keskustelun avaaminen

Uudet asiakastapaukset näkymän kanavakohtaisella valinnalla voi suodattaa näkyville kunkin kanavan uudet asiakastapaukset.

Ammattilainen voi suodattaa näkyville myös sellaisen chat-kanavan uudet asiakastapaukset jossa ammattilainen ei ole itse aktiivisena. Tässä tapauksessa ammattilainen näkee vain chat tapausten otsikkotiedot mutta ei voi avata chatin sisältöä. Tällä estetään chattien tarpeeton tai tahaton tarkastelu.

Chatin siirtäminen toiseen kanavaan

Ammattilainen voi siirtää chat keskustelun toiseen kanavaan esim. hoitajachatista lääkärichattiin.

Siirto tapahtuu avoimen chat keskustelun Siirrä napilla.

Siirrä napista avautuu valikko josta voi valita siirretäänkö chat toiseen chat-kanavaan vai kiireettömiin keskusteluihin. Käyttäjä voi valita chat kanavan ja haluaako käyttäjä pysyä itse mukana keskustelussa vai ei.

Kun chat siirretään toiseen kanavaan, chat siirtyy Uudet asiakastapaukset jonoon määriteltyyn kanavaan. Siirretyn chatin kohdalla näkyy nuoli-ikoni merkkinä siitä että chat on siirretty toisesta kanavasta.

 

Chatin siirto hoitajalta lääkärille - “Pyydä lääkäriä” toiminnon korvaaminen

Kun kanavat otetaan käyttöön, kanava toiminto korvaa Pyydä lääkäriä toiminnon.

Luodaan Lääkärichat-kanava.

Mikäli asiakkaiden ei sallita aloittaa chattia lääkärichat-kanavaan, konfiguroidaan järjestelmä siten, että lääkärichat ei näy ollenkaan asiakkaille. Hoitaja tai muu ammattilainen siirtää halutessaan asiakaschatin lääkärichat-kanavaan.

Mikäli asiakkaat saavat aloittaa chatin lääkärichat-kanavaan, konfiguroidaan järjestelmä siten, että lääkärichat näkyy myös asiakkaille.

Kanavien avaaminen ja sulkeminen

Chat-kanavien avaaminen ja sulkeminen tapahtuu Asetukset välilehdeltä.

Asetuksia voi muuttaa vain ammattilaiskäyttäjä, jolle on asetettu laajat käyttöoikeudet tai kaikki ammattilaiskäyttäjät, riippuen organisaation asetuksista.

Kunkin kanavan osalta voidaan asettaa kanavan tila (auki/kiinni) sekä ruuhkailmoituksen tila (päällä/pois)