Vastaanottaja ei ole saanut sähköpostikutsua kyselyyn, vaikka näkyy että se on lähetetty?
Tyypillisin syy tähän on se, että vastaanottajan sähköpostijärjestelmässä viestit ovat automaattisesti menneet roskapostikansioon tai johonkin muuhun kansioon. Esimerkiksi gmailissa järjestelmä saattaa automaattisesti laittaa viestejä “Kategoriat (Categories)” kansioihin. Valitsemalla gmailissa “Kaikki viestit (All mails)” viesti usein ilmestyy näkyviin.
Voiko vastaaja keskeyttää vastaamisen ja jatkaa myöhemmin?
Vastaaja voi jatkaa vastaamista myöhemmin pitämällä selaimen välilehden auki ja jatkamalla vastaamista myöhemmin. Jos vastaaja sulkee välilehden kesken vastaamisen lähettämättä vastauksia, vastaukset eivät tallennu ja vastaaminen on aloitettava alusta uudelleen.
Mikä on henkilökohtaisen sähköpostikutsun ja yhteisen linkin ero?
Työkalulla voi vastaajia kutsua henkilökohtaisella sähköpostilla lähetettävällä linkillä vastaamaan kyselyyn. Jokainen vastaaja saa silloin oman linkin sähköpostiinsa. Vastatessaan vastaaja tunnistautuu erikseen kyselyyn (henkilökohtaisen linkin mukana ei mene mitään tunnistetietoja). Linkin voi käyttää vain kerran. Yhteisellä linkillä kuka tahansa jolla on linkki voi vastata kyselyyn. Jos kyselyyn on asetettu vastattaessa kysyttäviä tunnistetietoja (esim. nimi, sotu) tai tunnistatuminen (esim. tekstiviestikoodilla tapahtuva tunnistautuminen), vastajaa antaa nämä tiedot aloitaessaan vastaamisen. Yhteistä avointa linkkiä voi käyttää kuinka monta kertaa vain, jotebn esimerkiksi aisakasyritys voi jakaa sitä vapaasti tai laittaa esimerkiksi verkkosivulleen linkiksi.
Miten teen täysin anonyymin kyselyn?
Kyselystä saadaan täysin anonyymi, kun kyselyä luotaessa poistetaan kohdasta “Vastaajilta kirjautuessa kysyttävät henkilötiedot” kaikki rastit ja valitaan tunnistautumistavaksi “Ei tunnistautumista”. Kutsut anonyymin kyselyyn tulee lähettää käyttäen kaikille yhteistä kyselylinkkiä (“Yhteinen linkki kyselyyn”). Anonyymissä kyselyssä ei tule lähettää sähköpostikutsuja, koska silloin kunkin vastajaan sähköposti tallentuu vastaustietoihin ja kysely ei ole enää täysin anonyymi.
Miten saan kyselyyn yritykselle osastoja?
Kyselyn asetussivulla on kenttä “Organisaatio / yritys jolle kysely kohdennetaan. Aina kun tähän kenttään kirjoitetaan uusi yrityksen nimi, ja kysely tallennetaan, tietokantaan tallentuu uusi yrityksen nimi. Kun kenttään alkaa kirjoittaa tekstiä, alla oleva valikko näyttää yritysnimiä, joita tietokantaan on tallennettu. Alla esimerkissä aletaan kirjoittaa “Test” ja nähdään yritykset, joiden nimissä on nämä kirjaimet. Valikosta voidaan sitten valita haluttu yritys (tai kirjoittaa uuden yrityksen nimi kenttään). Jokaiseen tietokannassa olevista yrityksistä voidaan liittää osastoja. Movendos Oy luo nämä osastot palveluna.
...
Mikäli valitulle yritykselle on tallennettu osastoja, näytetään teksti “Yritykselle löytyi osastoja”. Laittamalla rastin alla näkyvään kohtaan, kyselyyn vastaajat valitsevat vastatessaan osaston. Kyselytyökalun avulla voi sen jälkene jälkeen tehdä myös osastokohtaisia raportteja. Klikkaamalla tekstiä “Näytä osastot” näet myös, mitä osastoja yritykselle on tallennettu.
...
Lisätietoja myös käyttöohjeessa: Osastotiedon kerääminen
Miten teen osastokohtaisen raportin?
Mikäli kyselyssä on kerätty vastaajilta osastotieto, osastokohtaisia raportteja voi tehdä kyselyn asetussivun Tulosnäkymästä. Tarkempia ohjeita tähän löytyy käyttöohjeesta: Ryhmäraportti vain osalle vastanneista
Olen lähettänyt kyselyn. Voinko kyselyn ollessa käynnissä muuttaa kyselyn nimeä, yritystä jolle se on kohdennettu tai kyselyssä olevia kysymysosioita?
Kun kysely on käynnissä, mitään näistä asetuksista ei voi muuttaa, koska se sekoittaisi pahasti kyselyn.
Voiko suljetun kyselyn avata uudelleen?
Kyllä voi. Mene kyselyn hallintasivulle ja paina nappia “Avaa kysely uudelleen”. Tämä löytyy “Ajastus” otsikon alta.
Tarvitsimme uudenlaista kyselysisältöä. Miten saisin uudenlaisen kyselysisällön käyttöömme?
Movendos laajentaa koko ajan kyselytyökalun kyselysisältöjä. Ota yhteyttä teidän organisaationne nimettyyn Movendos yhteyshenkilöön, jotta voidaan käynnistää keskustelut kyselysiältöjen mahdollisesta laajentamisesta.
Onko yrityksen valitseminen kyselylle pakollista?
Kyselyitä voi luoda myös ilman, että niitä kytketään mihinkään työnantajaan. Yritykselle kyselyn kohdistaminen on vapaaehtoinen valinta kyselyä luodessa.
Miten saisi poistettua
...
vastauksia kyselystä?
Kun vastaaja on vastannut kyselyyn ja lähettänyt vastauksen, yleisesti ottaen vastausta ei tulisi poistaa kuin aivan poikkeustapauksissa. Vastauksen kysely on suljettu, on mahdollista poistaa koko kysely ja kaikki sen vastaukset kyselyn hallintasivulta. Yksittäisen vastaajan vastauksen poistamiseksi ottakaa yhteyttä Movendoksen asiakastukeen “support@movendos.com”. Huom! yksittäisen vastauksen poistaminen on maksullinen palvelu, jonka kustannukset ovat tyypillisesti 1 tunnin työn luokkaa.
Tehtyjen kyselyjen listan lataaminen kestää liian kauan
Pääsivu, joka näyttää kaikki tehdyt kyselyt voi olla hidas, jos tehtyjä kyselyjä on hyvin paljon. Sivun ylälaidassa on erilaisia suodattimia, joilal voi rajata sitä, mitä kyselyjä näytetään listalla. Sieltä voi valita esimerkiksi näytettäväksi vain kaikki kyselyt, jotka olet itse laatinut (valitse “Laatija” menusta oma nimesi). Kun poistut työkalusta, muistiin jää tekemäsi valinta, ja kun tulet myöhemmin takaisin sivulle, vain suodattimen haulla valitut kyselyt näytetään.
Henkilökohtaisessa raportissa näkyy myös kysymyksiä, joita vastaajalle ei ole näytetty
Raporttiin tulee tällä hetkellä näkyviin kunkin kyselyosion kaikki kysymykset, myös ne, joita ei ole vastaajalta kysytty. Raportteja ollaan jatkossa kehittämässä niin, että näitä ei enää näkyisi.