Liikuntapäiväkirjan avulla valmennettavalle voidaan luoda liikuntaohjelma. Valmentajan lisäksi myös valmennettava itse voi määrittää itselleen ohjelman. Päiväkirjan avulla valmennettava voi kirjata ylös kaikki liikuntasuorituksensa ja seurata edistymistään.
Liikuntapäiväkirjaa voi käyttää myös suunnitelmallisten liikuntaohjelmien toteuttamiseen, joissa valmennettavaa ohjataan tarkemmin. Esimerkki: Tehtävän kuvauskenttään on kirjoitettu ohjeeksi ”Ma Juoksu (kevyt) 60 min, Ke Jooga, Pe Juoksu (intervalli) 30 min, Su Punttisali 60 min”. Valmennettava saa näin viikoittaisen ohjelman harjoittelulleen, mutta voi harjoitella joustavasti ja kirjata suorituksia mille päiville haluaa.
Alasvetovalikosta voi valita suoraan urheilulajeja seuraavista vaihtoehdoista: kävely, juoksu, hiihto, uinti, pyöräily, kuntosali, pallopelit, kotityöt, muu. Kohdassa muu valmennettava voi itse nimetä harjoituksen vapaasti. Käyttäjä voi lisätä myös omia lajejaan mukaan listalle.
Minimissään valmennettava merkitsee urheilulajin. Suorituksista voi tallentaa lisäksi keston, fiiliksen, kommentteja, kellonajan, tyypin (aerobinen / anaerobinen), matkan, askeleet, kuormittavuuden, kalorit, keskisykkeen ja maksimisykkeen. Lisäksi valmennettava voi liittää merkintöihin kuvia. Myös lenkkireitin liittäminen kuvakaappauksella reittisovelluksista on mahdollista. Suurin osa näistä on ”lisämerkinnät” valinnan alla. Mitkään näistä merkinnöistä eivät ole pakollisia.
Viereisessä esimerkissä valmennettava luo itselleen arkiliikuntaohjelman. Valmentaja on nimennyt tehtävän ”arkiliikuntaohjelmaksi” ja pyytänyt tarkemmassa kuvauksessa valmennettavaa kirjoittamaan itse itselleen sopivan ohjelman. Kuvauksessa voitaisiin antaa myös tarkempia vinkkejä arkiliikunnasta ja vaikkapa liittää linkkejä ja dokumentteja mukaan. Kuvauksen voi myös jättää tyhjäksi, koska varsinainen liikuntasuunnitelma on mielekkäintä kirjoittaa kenttään ”liikuntasuunnitelma”.
Tehtäväkohtaisissa asetuksissa on esimerkissä rasti kohdassa ”Valmennettava voi muokata tavoitetta ja suunnitelmaa”. Nyt valmennettava voi itse tehtäväkirjassaan säätää liikuntaohjelmaansa. Jos tässä ei ole rastia, valmentaja määrittää ohjelman valmiiksi kirjoittamalla sen kohtaan ”Liikuntasuunnitelma”, asettaa määrälliset tavoitteet ja valmennettava ei voi muokata ohjelmaa eikä tavoitteita. Mitään kentistä ei ole pakko täyttää.
Tavoite-kohdassa tavoitteen voi antaa liikuntakertoina viikossa, liikunta-aikana viikossa tai molemmissa. Tavoite voidaan myös määrittää liikuntasuunnitelmassa joko laadullisena tai määrällisenä tavoitteena (esim. 500 kilometriä lenkkeilyä vuodessa). ”Tavoite” osion kaikki kentät ovat sekä valmennettavan että valmentajan muokattavissa mikäli valmentaja on sen sallinut.
Valmennettava voi nyt muokata tavoitteitaan painamalla ”muokkaa” nappia työkirjassaan.
Valmennettava voi nyt muokata tavoitettaan. Tavoite voi muuttua kokonaan ”Muutetaan nykyistä tavoitetta…” valinnalla tai voidaan luoda uusi tavoite ”Luodaan uusi tavoite…”. Jos vaikkapa kuukauden ajan tavoite on ollut 3 liikuntakertaa viikossa ja nyt luodaan uusi tavoite 4 kertaa viikossa, vanha tavoite säilyy muistissa ja liikuntayhteenvedoissa näkyy että ensimmäisen kuukauden aikana tavoite on ollut 3 kertaa viikossa. Jos tavoitetta muutetaan kokonaan, näkyy yhteenvedoissa että tavoite on ollut alusta asti 4 kertaa viikossa.
Yhteenvedosta voi seurata eri tavoin harjoituksen määrää lajeittain ja suhteessa tavoitteisiin. Yhteenvetoja voi tarkastella kuukausittain, viikoittain sekä tavoitetyypin mukaan. Tavoitteissa voidaan tehdä vertailuja tavoitteisiin liikuntakertojen, liikunta-aikojen, kalorien, askeleiden ja kilometrien mukaan. Myös fiiliksen muuttumista ja kuormittavuutta voidaan seurata käyränä.